Raskošna večera na osnovu jelovnika kreiranog specijalno za Teslu u Tivtu

Crush Wine Station zajedno sa hotelom Square Nine iz Beograda organizuje večeru koja je bazirana na jelovniku iz 1899. godine.


Jela sa raskošnog 115. godina starog menija čiji se original čuva u Muzeju Nikole Tesle u modernizovanoj verziji biće dostupna tokom pet večeri, od 28. jula do 2. avgusta.

Neobičan meni „Elektricitet - g. Nikola Tesla", nastao je na osnovu jelovnika sa istim imenom, koji je kreiran specijalno za Teslu prilikom 150. redovnog sastanka Komercijalnog kluba Čikaga.

Glavni kuvar i jedan od realizatora jelovnika, Dušan Todić je radio u prestižnom holandskom restoranu sa dve Michelin zvezdice – De kromme watergang. Njegov talenat, posvećenost i start prema gastronomiji se
ogleda u svakom jelu.

Znanje iz polja molekularne kuhinje, je stekao radeći pod okriljem Johnatan Gomez-a, učenika legendarnog Ferrana Adriàe, u jednom od vodećih restorana avangardne kuhinje u Meksiku - Le chique.
Iznenadiće Vas nesvakidašnjim ukusima, kao i teksturama jela – istovremeno se poigravajući Vašim čulima.

Za sljubljivanje hrane i vina je odgovoran drugi član ovog mladog dvojca - Vlada Stojanov, sommelier sa internacionalnim iskustvom i jedan od deset ljudi na svetu koji su uspešno položili veoma rigorozan
test koji organizuje Međunarodna asocijacija sommeliera (ASI).
Iznenadiće Vas novim ukusima koje niste ranije iskusili i koje ćete sigurno zapamtiti.

Večera je ograničena na osam osoba i počinje u 19:00 časova, uz molbu da gosti dođu deset minuta ranije.
Kako biste rezervisali Vaše mjesto, molim Vas da nas kontaktirate
direktno na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili 067 590 313.

Cijena hrane po osobi iznosi 80 EUR i uključuje osam gangova.
U ponudi su dve opcije za uparivanje sa vinima – regularna i premium verzija, koje koštaju 45, odnosno 85 EUR.

luhbhukvuvtuiv.jpgiuuyccbllo.jpglkjnblivkgv.jpglkbkvjc.jpgjčonbllbkgjch.jpg

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti