Razaočarali turiste: Ovo su najprecijenjeniji gradovi svijeta, na listi se našla i tri iz regije

Web stranica kingcasinobonus.uk analizirala je recenzije posjetioca  koje su ostavljali za najpopularnije turističke destinacije te sastavila listu najprecijenjenijih gradova svijeta, a prva tri čine Bangkok, Antalija i Singapur.

Na stranici, kako prenosi klix.ba,  se navodi da su analitičari bili u mogućnosti da identifikuju najprecijenjenije gradove na svijetu pomoću sveobuhvatne analize koristeći popularne stranice za recenzije kao što je TripAdvisor i procijenili desetine hiljada ocjena za 85 najpopularnijih gradova širom svijeta.

Stručnjaci nisu analizirali samo omjer ocjena, već su takođe procijenili koliko često su korištene određene ključne riječi i fraze poput "veoma razočaravajuće" ili "nije tako lijepo kao što se očekivalo" u opisima recenzija.

Sve ove informacije dovele su do broja koji predstavlja vjerovatnoću da ćete biti razočarani destinacijom, a rezultirali su listom najprecijenjenijih gradova na svijetu.

 

Prvi na listi je Bangkok gdje se 16,6 posto razočaranih turista, a na stranici se navodi: "Istraživanje naših analitičara otkriva da gotovo 17 posto posjetitelja Bangkoka napušta grad razočarano i s utiskom da je glavni grad Tajlanda jako precijenjen".

Antalija u Turskoj  zauzela je drugo mjesto.

"Vrijedi li posjetiti Antaliju ako ste već u blizini popularnih ljetovališta u provinciji Antalija? Ako pitate ljude koji su već putovali, onda je odgovor ne. Nekoliko turista koji su posjetili grad opisali su ga kao trivijalan i bez ikakvih atrakcija vrijednih pomena", navodi se za turski grad.

Na trećem mjestu se našao Singapur, a top 10 najprecijenjenijih gradova čine: Singapur, Minhen, Rimini, Miami, Mumbai, London, Pariz, Tokio.

Zanimljivo je da su se na listi koja je obuhvatila 85 gradova našla i tri iz regije, Ljubljana je zauzela 17. mjesto, Zagreb 25., a Beograd 32. mjesto.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti