Razvoj podvodnog kulturnog turizma

Opština Budva je partner na projektu BlueMed PLUS, na kome je u saradnji sa Univerzitetom u Kalabriji, regionima Apulia (Italija), Tesalija (Grčka) konsultantskom agencijom Atlantis iz Grčke i Opštinom Valona (Albanija), kapitalizovala najvažnija iskustva, rezultate i vrijednosti projekta BlueMed koji je završen 2020.godine.

U okviru projekta BlueMed u tri zemlje Mediterana su otvoreni podvodni arheološki parkovi za ronioce i sa njima povezani muzeji na kopnu kao deo inovativne visoko tehnološke turisticke ponude podvodnog kulturnog turizma.
“Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na otvaranje završne BlueMed PLUS radionice "Razvoj podvodnog kulturnog turizma u Budvi, Road Map i akcioni plan kao rezultati BlueMed Plus Projekta" koja će se održati 9. Maja 2022. u Hotelu AVALA u Budvi. Radionica će biti otvorena u 9.30 nakon registracije učesnika”, navode iz opštinske Kancelarije za evropske integracije.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti