Rekli su da joj je san neizvodljiv, ali dokazala im je suprotno

"Kada smo počeli govoriti ljudima o projektu, inženjeri su nam rekli da to neće funkcionisati... ali ja sam bila sigurna da hoće".

times_article.jpg1000x662.5_1.jpg

 

Britanska umjetnica Sue Austin je već gotovo dvadeset godina u invalidskim kolicima, ali to je nije spriječilo da roni i to u invalidskim kolicima. Naime, Austin za ronjenje koristi inovativna podvodna kolica nazvana "Portal" i svojim potezom pokušava promijeniti pogled na ljude u kolicima. "Kada smo počeli govoriti ljudima o projektu, inženjeri su nam rekli da to neće funkcionisati, da će se kolica početi okretati, da nisu dizajnirana da se kreću pod vodom, no ja sam bila sigurna da hoće", izjavila je Austin. I uspjela je, uz pomoć stručnjaka za ronjenje, inženjera, akademika i engleskih fondova, piše The Huffington Post.

 

testglassfish2.jpg900x600_1.jpg

Njen rad postao je poznat široj publici kada je izabrana za jednog od izvođača na Unlimited Festivalu, koji je bio dio kulturne olimpijade u Londonu 2012. godine. Od tada Austin i njezina neprofitna organizacija Freewheeling dobivaju sve više pozornosti, što joj je bio jedan od glavnih ciljeva. "Reakcije ljudi prema meni su se potpuno promijenile. Bilo je kao da me više ne vide. Znala sam da moram napraviti vlastite priče o ovom iskustvu kako bih vratila svoj identitet", ispričala je Austin.

 

PODIJELI

Media

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti