Školski brod “Jadran” isplovio za brodogradilište u Bijeloj na remont

Školski brod “Jadran” isplovio je jutros za brodogradilište Bijela gdje će se obaviti dugoočekivani remont broda koji ove godine slavi 80 godina upisa u Flotnu listu-potvrđeno je Radio Tivtu u Ministarstvu odbrane. U toku je raspremanje broda koje će biti nastavljeno u Bijeloj i početi pripreme za remont.

Tokom remonta u Jadranskom brodogradilištu biće zamijenjeni svi drveni elementi u snasti broda, drveni nastavci jarbola, krstni jarboli, sošnjaci i elementi drvene ograde. Ono što je najznačajnije što će biti izmjenjeno je pogon broda. 

 

Brodogradilište u Bijeloj je već potpisalo ugovore za nabavku navedenih brodskih sistema od dobavljača iz inostranstva, odnosno firme Caterpilar, i rok za nabavku opreme je počeo da teče. “Onog momenta kada budemo imali opremu u Bijeloj, brod će biti podignut na dok i započeće se sa radovima planiranog remonta. Nadamo se da će remont započeti u poslednjem kvartalu ove godine. Na osnovu ugovora sa Jadranskim brodogradilištem cijeli projekat treba da bude završen za šest mjeseci tako da se nadamo da će ,,Jadran“ biti ponovo u moru sredinom sljedeće godine. Za remont broda je opredijeljeno 1,5 miliona eura”, potvrđeno je danas u Ministarstvu odbrane Crne Gore.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti