Revija predstava i ove zime u Budvi

Poznavaoci i ljubitelji pozorišne umjetnosti imaće i ove zime priliku da uživaju u tri fantastične predstave u Budvi, čije je izvođenje planirano 21, 23. i 24. februara u hotelu „Splendid“ u Bečićima.

Turistička organizacija opštine Budva i ove godine organizuje reviju besplatnih predstava, a u planu je za srijedu, 21. februar, izvođenje predstave „Zajedno“ u saradnji sa agencijom „Beo art“ iz Beograda, „Srpskim narodnim pozorištem” i „Centrom za kulturu Pančevo”. Igraju Nenad Peinar, Jasmina Večanski, Gordana Đurđević Dimić, Bojana Ordinačev, Branislav Jerković, Jugoslav Krajnov, rediteljka Jana Maričić, a po komadu Ane Đorđević koja opisuje familiju koja pet godina nije sjela za sto sve dok ih smrt bližnjega nije okupila.

Druga predstava će biti odigrana u petak, 23. februara, pod nazivom „Ne mo’š pobeći od nedelje” u saradnji sa agencijom „Beo art“, „Narodnom bibliotekom Budve” i „Srpskim narodnim pozorištem”. Riječ je o sjajnoj duhovitoj duo drami i odnosima imeđu partnera, a uloge su povjerene glumcima Anđeli Pećinar i Aljoši Đidić. Treća revijska predstava, pod nazivom „Bilo jednom na Brijunima”, biće odigrana u subotu, 24. februara u saradnji sa beogradskim „Bitef teatrom”, „Beo art-om” i „Centrom za kulturu Svilajnac”. Predstava polazi od stvarnog istorijskog susreta dva bračna para: Tita i Jovanke Broz sa Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor, a igraju glumci: Milan Marić, Branislav Trifunović, Tihana Lazović i Sanja Marković. Sve tri predstave se uspješno izvode na scenama prethodno navedenih pozorišta.

 

Predstave počinju u 20 sati. Rezervacija nije potrebna. Ulaz je slobodan!

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti