Rus spašen

Rus spašen

 

Pripadnici budvanske Službe zaštite i spasavanja u saradnji sa Plovnom jedinicom spasili su oko osam časova ruskog državljanina Aleksandra Popova (22), koji je ostao „zaglavljen“ na litici neposredno iznad tunela „Mogren“ na strani ka Jazu.

Momak, koji se očigledno još sinoć obreo na potpuno nepristupačnoj plaži Golubarnik, ispod tunela, krenuo je da se uspinje uz strmu liticu, gdje je i zastao negdje na polovini brda.

Dozivanje mladića jutros je čuo čuvar obližnje plaže i obavijestio mještanina koji je pozvao policiju. Policija je odmah proslijedila poziv Službi zaštite i spasavanja.

Prema riječima načelnika Zdravka Šljukića mladić je bio zarobljen na stijeni, te su pozvali i kolege iz Plovne jedinice kako bi u zajedničkoj akciji uspjeli da mladića spuste do plaže.

Nakon što je spušten na plažu, mladić je prebačen u budvansku hitnu pomoć, gdje je konstatovano da nema tjelesnih povreda te da se osjeća dobro.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti