Sada nam je jasno zašto su Crnogorci toliko ponosni na svoju zemlju, poručili britanski influenseri

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore ugostila je influensere i blogere Luka Mekleja (Luke Mackley) i Tajler Vajtvort (Tyler Whitworth) iz Velike Britanije, koji su boravili u Crnoj Gori.

Cilj njihove posjete je upoznavanje sa raznovrsnom turističkom ponudom i promovisanje destinacije na tržištu Velike Britanije. Influenseri će predstaviti najljepše krajeve naše zemlje putem njihovog zajedničkog bloga i profila na društvenim mrežama, koji broje preko 200.000 pratilaca.

Tokom prvih dana boravka u destinaciji, uživali su u krstarenju Skadarskim jezerom i Bokokotorskim zalivom. Pored toga, imali su priliku da degustiraju tradicionalne crnogorske specijalitete, kao i da obiđu stare gradove.

Crna Gora je premašila sva naša očekivanja koja su zaista bila velika. Nismo mogli ni zamisliti da će nas dočekati toliko raznovrsnih sadržaja i slikovitih predjela. Veoma smo zadovoljni i spremni da nastavimo sa istraživanjem ove destinacije. Sad mi je jasno zašto su Crnogorci toliko ponosni na svoju zemlju, apsolutno je prelijepa”, kazao je Meklej.

Britanski influenseri su obišli i poznate turističke lokalitete na Cetinju, te se upoznali za kulturnim i istorijskim znamenitostima ovog područja. Osim obilaska Nacionalne biblioteke Crne Gore “Đurđe Crnojević” i Muzeja kralja Nikole, posjetili su Njegošev mauzolej i uživali u veličanstvenom pogledu koji se pruža sa Lovćena.

“Jedna od stvari koju smo odmah primijetili je koliko je priroda bila darežljiva ovdje i koliko se kod vas osjećamo smireno, opušteno i u skladu sa prirodom. Osim prirodnih ljepota, izvrsni nacionalni specijaliteti u nama bude želju da se opet vratimo u Crnu Goru i isprobamo što više ukusnih jela i pića”, istakla je Vajtvort.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti