Saradnja turističkih organizacija Beograda i Budve - „PUTUJTE KOD SVOJIH“

Saradnja najznačanijih lokalnih turističkih organizacija u svojim zemljama, Beograda i Budve, biće ozvaničena protokolom o saradnji, najavljeno je na jučerašnjem sastanku Miodraga Popovića, direktora TO Beograda, i Maje Liješević, direktorke TO Budve, u prostorijama Turističke organizacije Beograda.

„Saradnja između turističkih organizacija opštine Budva i grada Beograda je potpuno prirodna imajući u vidu to da Budva čini preko 50% turističkog prometa u Crnoj Gori, a Beograd oko 60% u Srbiji.“, rekla je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva. Dodala je da se sa Turističkom organizacijom Beograda očekuje nastavak lijepe saradnje u narednom periodu.

„Kada je u pitanju turistička sezona na crnogorskom primorju, dodatno ohrabruje činjenica da su Beograđani, po riječima kolega iz Turističke organizacije Beograda, zainteresovani da i ovo ljeto, svako naredno, ali i tokom cijele godine dolaze u naš grad, gdje su, kako smo ponovo naglasili, uvijek dobrodošli.“, zaključuje Liješević.

Kako je direktor TO Beograda, Miodrag Popović, najavio, TO Beograd i TO Budva će uskoro potpisati protokol o saradnji koji će definisati veliki broj zajedničih akcija i predstavljanja.

"Protokol će obuhvatiti brojne zajedničke aktivnosti, promociju Beograda u Budvi, kao i Budve Beograđanima, uz poruku primjenljivu u oba slučaja koja glasi “putujte kod svojih“!“, izjavio je Popović i dodao da konkurencija ova dva grada ne može da postoji.

Pored prezentacije turističke ponude Beograda u Budvi krajem narednog mjeseca, na sastanku je dogovoreno i da će se informacije o turističkim ponudama oba grada uskoro naći na turističkim info biroima, kako bi se svi zainteresovani na licu mjesta informisali o mogućnostima za odlazak i boravak u Budvi odnosno Beogradu.

“Ako je neko još imao nedoumice kuda na ljetovanje, ako već ne ljetuju u Srbiji, onda svakako treba da idu u Crnu Goru!“, dodao je on.

Zaključio je da sve upućuje na povezanost ova dva grada, da prema većim tržištima i Beograd i Budva, kada su zajedno, imaju mnogo bolju ponudu i mnogo će više stranih gostiju privući.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti