Sedmica informatičke pismenosti

 "Nedjelja e-vještina 2014" održava se pod patronatom Evropske unije i suština projekta je mobilizacija svih u društvu u cilju informisanja mladih ljudi kako da steknu digitalne vještine i pronađu posao u digitalnoj ekonomiji. 

Digitalna pismenost je zahtjev modernog doba koji predstavlja sklop znanja i vještina koje se odnose na informaciono-komunikacione tehnologije i neophodna je za obavljanje stručnih zadataka, ali i važan faktor socijalizacije svakog građanina.

VEZAN TEKST: Pravilno pisanje na interenetu

 

Crna Gora, odnosno Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, kroz razne projekte, nastoje da pruže mogućnost građanima, prije svega mladima ljudima da svoje obrazovanje i razvoj karijere usmjere upravo na polje informaciono-komunikacionih tehnologija. Ovo tim prije, jer se očekuje da će do 2015. u Evropi biti oko pola miliona upražnjenih radnih mjesta u oblasti ICT.

 

VEZAN TEKST: Povećava se kupovina preko mobilnih uređaja

 

Tokom nedjelje e-vještina, širom Evrope, održaće se razne manifestacije: takmičenja, obuke, radionice i još mnogo toga što doprinosi razvoju informaciono - komunikacionih tehnologija, podizanju nivoa informatičke pismenosti i informisanje o nizu mogućnosti koje se nude kroz profesionalno bavljenje ICT poslovima.

 

VEZAN TEKST: 10 pametnih trikova za korištenje Googlea

 

Moto ovogodišnje kampanje je "e-Skills for Jobs”. Evropska "Nedjelja e-vještina 2014" (e-Skills week), koja se obilježava od 24. do 30. marta, u Crnoj Gori će biti obilježena okruglim stolom na temu "Upravljanje u informacionom društvu" i dodjelom ECDL sertifikata prosvjetnim radnicima u Kolašinu.

 

VEZAN TEKST: Zašto i kako biti pravilno prisutan na Internetu?

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti