Sedmogodišnjak zapalio stan u Budvi

Sedmogodišnje dijete izazvalo je požar u Budvi u kojem je oštećen veći dio stana.

Kako saznajemo, Stan se nalazi u podrumu u zgradi u Dositejevoj ulici. U trenutku požara, koji se dogodio 9. februara, u stanu niko nije boravio.

"U požaru je u potpunosti uništen enterijer dvije prostorije stana dok je u jednoj nastala šteta na zidovima. Na lice mjesta je izašao i vještak za požare, eksplozije i havarije koji je konstatovao da je požar u stanu podmetnut. Policija je preduzela niz mjera i radnji kako bi rasvijetlila ovaj događaj i tom prilikom došla do saznanja da je predmetni požar izazvalo sedmogodišnje dijete koje je iz radoznalost ušlo u stan, koji je bio otključan, i upotrebom upaljača izazvalo požar na kauču koji se nalazio u dnevnom boravku a potom se uplašilo i pobjeglo", navodi se u saopštenju policije.

Dijete je, kako se dodaje, bilo samo, bez nadzora svojih roditelja.

"Ubrzo su identifikovani pronađeni i roditelji djeteta, nakon čega je upoznat i Centar za socijalni rad. Nadležnom tužiocu podnijeto je obavještenje o događaju budući da je dijete zbog svog uzrasta krivično neodgovorno. Oštećenom vlasniku stana ustupljeni su podaci roditelja djeteta radi eventualnog ostvarivanja prava na naknadu materijalne štete putem podnošenja privatne tužbe", saopšteno je iz policije.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti