Seks i odavanje tajni: Ovo su najkontroverznije kompanije na internetu!

Korisnicima pametnih telefona dostupne su stotine hiljada aplikacija – najviše se koriste aplikacije poput Facebooka i Gmaila, ali sve su popularnije i kontroverzne aplikacije putem kojih npr. možete slati samouništive fotografije (idealne za slanje golišavih fotografija), djevojke mogu ocjenjivati muškarce ili putem kojih se može pronaći partner za zabavu za jednu noć.

Ekipa s Business Insidera objavila je spisak najkontroverznijih startup kompanija koje su razvile zanimljive internet stranice, servise i aplikacije za pametne telefone i Facebook koje su privukle puno pažnje, a neke su čak i zabranjene.

 

Lulu – ova je aplikacija namijenjena samo ženama koje putem nje mogu anonimno ocjenjivati muškarce s Facebooka. Žene dodjeljuju ocjene od 1 do 10, a često koriste i hashtagove poput #ObsessedWithHisMom i #NapoleonComplex kako bi opisale muškarce koje ocjenjuju. Neki su za ovu aplikaciju rekli kako je kombinacija serije Sex&theCity i Facebooka, a ovaj je startup već prikupio milione dolara od investitora.

Screen_Shot_2013-10-08_at_10.18.45_PM.png

Bang With Friends – kontroverzna aplikacija za Facebook putem koje korisnici mogu pronaći partnera za seks. Putem Bang With Friends korisnici mogu (anonimno) označiti prijatelje/prijateljice s Facebooka s kojima žele seks, a ako i oni žele isto aplikacija će ih spojiti pa mogu preći s 'Facebooka na djela'. Osim putem Facebooka, dostupna je i kao mobilna aplikacija za Androide, a bila je dostupna i korisnicima Appleovih telefona, no odnedavno je zabranjena.

Screen_Shot_2013-10-08_at_10.12.29_PM.png

Screen_Shot_2013-10-08_at_10.10.58_PM.png

Tinder – ocjenjivanje izgleda korisnika Facebooka. Putem Tindera možete pronaći osobe koje se nalaze u vašoj blizini, koje nisu u vezi i otprilike su vaših godina. Možete anonimno lajkovati te osobe (s obzirom da je dostupna samo fotografija profila osobe se lajkuju samo na temelju izgleda) ili možete potražiti drugi prijedlog od Tindera. Tinder povezuje osobe koje se međusobno lajkuju i one unutar aplikacije mogu započeti chat.

Whisper – aplikacija za Androide i iOS uređaje koja omogućuje dijeljenje najvećih tajni. U malo više od godinu dana na njoj je podijeljeno više od dva miliona tajni uključujući tajne povezane s ličnim i društvenim problemima, ali i nasiljem.

Brayola – online servis namijenjen lakšem pronalaženju grudnjaka, a dolazi i s opcijom 'Fit or Not' – žene se fotografišu samo u grudnjaku te korisnici Brayole ocjenjuju kako im grudnjaci stoje – jesu li preveliki, premali ili su korisnice odabrale pravu veličinu.

Screen_Shot_2013-10-08_at_10.14.21_PM.png

Snapchat – aplikacija za slanje samouništivih poruka, odnosno fotografija. Korisnici iPhonea i Androida dnevno pošalju više od 200 miliona ovakvih poruka, a kako je riječ o fotografijama za koje ne žele da ih drugi vide, najčešće se šalju golišave fotografije. Procijenjena vrijednost ove kompanije iznosi oko 800 miliona dolara.

Snuggie Sutra – svi dobro znamo što je Kama Sutra, a Snuggie Sutra donosi fotografije sa seksualnim pozama koristeći snuggie – deku s rukavima. Snuggie Sutra pokrenuta je kao aplikacija za iPhone (s vremenom je zabranjena na App Storeu), a sada se prodaje kao knjiga na Amazonu.

Dollar Shave Club – izvršni direktor kompanije Michael Dubin poznat je po zanimljivim i neobičnim reklamama u kojima predstavlja svoje proizvode, a posebno su se kontr0verznim pokazale 'One wipe charlies' maramice za muškarce (kao zamjena za toaletni papir) i reklama u kojoj ih je predstavio.

Rap Genius – sama stranica za analizu tekstova iz pjesama nije kontraverzna, no za privlačenje pažnje pobrinuli su se njeni osnivači sa svojim izjavama. Mahbod Moghadam tako je poručio ekipi iz NY Timesa da mu mogu p******, a nije imao niti lijepe riječi za Marka Zuckerberga (F*** that fool).

Vibease – aplikacija za iPhone putem koje se može koristiti vibrator, a naročito je zanimljiva za udaljene parove jer vibratorom putem te aplikacije može upravljati i partner koji se ne nalazi kraj partnerke.

Screen_Shot_2013-10-08_at_10.18.10_PM.png

Ashley Madison – stranica za afere. Ova je stranica pokrenuta još 2002. godine i ima milione korisnika kojima pomaže u pronalaženju partnera s kojima može prevariti muža ili ženu.

Passion – aplikacija koja ocjenjuje kakvi ste u krevetu. Na temelju buke tokom seksa, vremenskog trajanja i još nekih parametara ova aplikacija ocjenjuje seksualne vještine.

PODIJELI

Tagged under

Media

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti