Seksi Jadran kojeg ne smijete propustiti

U moru "plastičnih" Instagram profila koji nam svakodnevno donose savršene doručke uz plažu, sunčanje na mega-popularnim ružičastim flamingo luftmadracima ili poziranja na brodicama svih boja i veličina, za oko nam je zapeo jedan nostalgični profil koji bilježi neka druga, danas neuhvatljiva vremena, o kojima smo već pisali u članku posvećenom legendarnom Feđi Klariću i njegovim fotografijama.

Radi se o profilu "Tete i kazete", koji je prožet retro vibracijama i prikazuje svakodnevni život primorja prije tridesetak godina. Djevojke na plaži, momci na vespama, poznata lica i gramofonske ploče forte su ovoga profila, a nama je došlo da se teleportujemo…

 

VEZANO: DINAROIDI I SEKS: ko nam je ukrao 'gonjanje'?

 

VEZANO: Jugoslovenke na jadranskim plažama davnih 80tih

 

izvor: 100posto

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti