Serijal džez koncerata sa KotorArtom

Serijal džez koncerata u amfiteatru u Marina naselju u Luštici Bay biće održan u naredne četiri nedjelje u saradnji sa renomiranim Međunarodnim umjetničkim festivalom KotorArt i njegovom edicijom Wild Beauty Art.

U okviru programa “Pjaca od džeza” publici na ljetnjoj amfiteatarskoj sceni novog grada na Jadranu predstaviće se četiri trija, i to počev od subote, 29. avgusta kada će nastupiti Šule Jovović trio. Milorad Šule Jovović široj javnosti je poznat kao vođa prvog crnogorskog džez sastava „Piva džez band“, kroz koji su prošli gotovo svi crnogorski džez muzičari. Podgorički džez gitarista, radi kao profesor u Umjetničkoj skoli za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici. Martin Đorđević (bubanj) je završio Siena džez univerzitet u Italiji a sarađuje sa raznim muzičkim sastavima. Najmlađi član trija, Sara Jovović, studira džez klavir na čuvenom Berkli koledžu u Bostonu (SAD).
Ljubiteljima džeza, u petak, 4. septembra na pozornici u Luštici Bay predstaviće se MP trio, u subotu, 19. septembra sviraće trio Baltazar dok će sedmicu kasnije, 26. septembra nastupiti Enes Tahirović trio.


Luštica Bay je i ove godine jedan od najvažnijih sponzora renomiranog umjetničkog festivala koji je ovo festivalsko izdanje u cjelini, izvođenja, programe i koncerte, prilagodio epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela.
Zahvaljujući partnerstvu i sinergiji sa najvećim razvojnim projektom u ovom dijelu Evrope, Lušticom Bay, KotorArt je programe počeo da realizuje i van Kotora, a prva scena koja je u tom smislu formirana van kotorskih zidina i na kojoj su nastupila neka od najznačajnijih svjetskih umjetničkih imena današnjice, je bila upravo Luštica Bay.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti