Sezona Adventa je počela: Ovih deset gradova izabrani su za najbolje zimske idile u Evropi

Zvuk novogodišnjih pjesama, miris hrane i stotine lampica i ukrasa neizostavni su dio zimske idile širom svijeta, a ako još uvijek ne znate gdje biste za zimske praznike, britanski Independent izabrao je 10 najboljih adventskih sajmova u Evropi.

Tako se na prvom mjestu našla Budimpešta, a sezona adventskog sajma nedavno je otvorena, a trajaće do 1. januara. Kako navodi portal klix.ba ovaj, u Budimpešti vole ranije započeti božićnu sezonu. Na drugom mjestu našao se Advent u Zagrebu, koji će trajati do 7. januara.

Na listi su se našla i dva francuska grada - Lille i Strazbur, a interesantno je kako se na listi nije našao Pariz, kojeg mnogi smatraju jednim od najljepših evropskih gradova, naročito u zimskom periodu.

Vrlo očekivano, na listi najboljih adventskih sajmova našli su se oni koji se održavaju u Berlinu i Beču

Britanski medij izdvaja još i sajmove u Brugesu (Belgija), Kopenhagenu (Danska), Baselu (Švajcarska) ) i Birminghamu (Velika Britanija).

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti