Sezona u punom jeku, na budvanskoj rivijeri odmara skoro 70.000 turista

Turistička sezona je u punom jeku, o čemu govore i poslednji podaci Turističke organizacije opštine Budva.

Na budvanskoj rivijeri ovih dana boravi skoro 70.000 turista, što je na nivou od 94% u odnosu na 2019. godinu. U privatnom smještaju boravi skoro 52.000 gostiju, što je 90% od 2019, a najbrojniji su turisti iz Srbije, Rusije, Ukrajine i Bosne i Hercegovine.

Skoro 17.000 turista se opredjelilo za smještaj u budvanskim hotelima, a najzastupljenija su tržišta Srbije, Ukrajine, Rusije, Bosne i Hercegovine i Izraela, ali su pristuni i gosti iz Kazahstana, Francuske, Poljske, Turske, Njemačke, Italije, Albanije, Makedonije i Crne Gore.

Broj gostiju u hotelskom smještaju je za 5% viši u odnosu na isti period 2019. godine. U ostalim vidovima smještaja (hostelima, kampovima, odmaralištima) boravi oko 1.000 turista.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti