Sinoć u Budvi svečano obilježen Dan TOB-a

Turistička organizacija opštine Budva obilježila je sinoć  17 godina od osnivanja, grandioznim koncertom Simfonijskog orkestra i hora RTS-a , pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića, u suorganizaciji sa JU “Grad teatar”.

Svečanosti je prisustvovao i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović koji je svim građanima čestitao 13.jul - Dan državnosti Crne Gore.

"Ovo je dobar trenutak da se prisjetimo svi borbe za slobodu, jednog ujedinjenja kada smo u tom danu svi zajedno ustali u borbi protiv okupatora. Čini mi se da je poruka koju treba da izvučemo da samo zajedno možemo u nove borbe i nova osvajanja sloboda", poručio je Milatović i dodao da ga raduju slike koje vidi u Budvi, ali i u ostalim turističkim centrima.

"Trenutno prema podacima NTO, u Crnoj Gori boravi skoro 80% turista u odnosu na isti period 2019. godine, a čak osam ili devet puta više nego prošle godine i to je vijest koja nas sve raduje, koja reflektuje oporavak turističkog prometa i vraća vjeru u bolje sjutra", kazao je ministar ekonomskog turizma dodajući da je posrijedi rezultat mukotrpnog rada Vlade.

Direktorka TO Budva Maja Liješević kazala je da je svečanost organizovana uz poštovanje epidemioloških mjera i apelovala da tako bude i večeras, u utorak, 13.jula, za kada je najavila nešto drugačiji program.

"One malo mlađe večeras očekuje popularna muzika. Nakon nastupa Gradske muzike Budve u 20h , koncerta koji sa nestrpljenjem očekuju i naši gosti i sugrađani,  u 21 sat i 30 minuta nastupa “Dubioza kolektiv”, grupa koja je itekako poznata našoj mlađoj populaciji, pa vjerujem da će ove dvije noći biti prilika da se uživa u našem gradu", kazala je Liješević ističući da u Budvi trenutno boravi preko 33 hiljade gostiju.

Brojkama su više nego zadovoljni i u Nacionalnoj turističkoj organizaciji.

"Prema poslednjem presjeku stanja koji je urađen prošlog petka, u Crnoj Gori trenutno boravi oko 90 hiljada gostiju. Primorske opštine prednjače i u apsolutnim iznosima, Budva je ta koja ima najveći broj turista. Ono što nas raduje je i da u sjevernim opštinama raste turistički promet, naročito u opštini Žabljak", kazala je direktorka NTO Ana Tripković Marković.

Iako su najbrojniji gosti iz regiona, Tripković Marković kaže da raste interesovanje i zapadnih tržišta.

"Očekujemo da će u narednom period biti još značajnije, s obzirom na to da se CG nalazi na zelenoj listi. Optimisti smo za ovu sezonu. Uvijek svakako naglašavam i da se svi pridržavamo mjera i vakcinišemo jer to je ono što će odrediti i sezonu ali i period nakon", naglasila je direktorica NTO.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti