Sjutra totalna obustava saobraćaja na Jadranskoj magistrali od Budve do Blizikuća

Zbog održavanja prve triatlon trke “ Challenge Budva”, sjutra će biti u periodu od 9.15 do 11.45 časova totalna obustava saobraćaja za sve vrste motornih vozila na dionici Jadranske magistrale od Budve do Blizikuća. To je saopšteno iz budvanskog Centra bezbjednosti.
U organizaciji SRD "Road Runners Montenegro" i Opštine Budva sjutra u Budvi će biti održan prvi triatlon.

Iako je prvobitno zakazana trka u srednjem dugom triatlonu (1.9km plivanje - 90km bicikla - 21km trčanja) koja je trebala da se održi 4. oktobra i okupi 500 takmičara iz 26 zemalja, otkazana zbog novonastale situacije sa koronavirusom, organizatori su odlučili da promijene format takmičenja i da ove godine u Budvi organizuju trening/trku u olimpijskom triatlonu (1.5km plivanje - 40km bicikla - 10km trčanja).

Start trke je sa Plaže Pizana u 9 časova. Takmičari će plivati oko Starog grada, prema plaži Mogren sa završetkom na plaži Ričardova glava. Biciklistička ruta kreće ispred Starog grada, Mediteranskom ulicom i glavnim gradskim semaforima do lokaliteta Blizikuće (2 kruga). Trkački segment se odvija šetalištem do Zavale, a jedan dio prolazi i kroz kompleks "Slovenska plaža". Cilj trke je na platou ispred Starog grada..

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti