Sjutra veliki Humanitarni plivački maraton u Budvi: Od Svetog Nikole do Svetog Nikole

Dvanaesti humanitarni plivački maraton "Open Water" biće održan sjutra, u subotu 25.maja pod sloganom "Od Svetog Nikole do Svetog Nikole".

Osnivač humanitarnog maratona i učesnik, stanovnik Starog grada Budva Luka Vučković kazao je da je start maratona zakazan za 11 časova ispred pravoslavne crkve Sveti Nikola koja se nalazi na hridi u Krimovici, a pliva se do katoličke crkve Sveti Nikola na ostrvu Školj naspram Budve.

"Na startu će plivače ispratiti pravoslavno sveštenstvo. Maraton se pliva u dužini od sedam kilometara, i planiran je dolazak oko 13.30 čadova ispred crkve Sveti Nikola na Školju, gdje će plivače dočekati katoličko sveštenstvo, nakon čega će biti priređen zahvalni ručak za učesnike i sve goste. U 11 časova u crkvi Sveti Nikole na Školju biće održana misa, obezbijeđen je prevoz sa Pizane do Školja za sve zainteresovane”, kazao je Vijestima Vučković.

Osim humanitarnog dijela , kako je naglasio, ovaj maraton simbolizuje zajedništvo koje traje vjekovima uz poštovanje i uvažavanje svih stanovnika Budve.

“Maraton se pliva za prikupljanje novčanih sredstava za Dnevni centar za djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju 'Biseri' Budva, NVO 'Puževa kućica' i dom starih 'Sveti vid' u Petrovcu. Svi plivači plivaju na svoju odgovornost. Medalje za plivače su izrađene od reciklirane plastike kako bi ukazali na očuvanje životne sredine”, naglasio je Vučković.

Učesnici maratona su Milija Bulatović, Luka Vučković, Vuk Raković , Dragan Mihaljević, Dragan Vukadinović, Dragan Jovanović, Goran Nedović, Krsto Proroković, Petar Milić, Uroš Vujović, Ruben Vergara, Peggy Osterman, Tanja Mitrović, Dušan Dapčević i Vladimir Stevović Trener je Luka Zenović , ljekari su Bogdan Lažetić, Selma Kasamović, medicinska sestra Ana Lopičić farmaceuti Marija Duletić, Ivana Koprivica, dok su pratnja Zano Vučković, Zoran Drakulić, Rajko Kuzman, Željko Dapčević, Mišo Vukoje, Vladimir Duletić, Andrijano Seli, Mićko Vejnović, Aleksandrar Jovanović, Vanja Smailagić.

Prijatelji maratona:

 1. Porodica Pjerotić
 2. D.D.D.K. Radivoje Pima
 3. N.V.O. Feral
 4. Milica Damjanović
 5. Zlatara Tuš
 6. Gružanska nit
 7. Yach Eagle ( restoran na ostrvu Školj)
 1. Grill Parma
 2. Poslastičarnica Mozart
 3. Zoran Drakulić
 4. Vanja Smailagić
 5. K.S.R. Širun Budva
 6. Rajko Kuzman
 7. Zano Vučković
 8. Andrijano Seli
 9. Mićko Vejnović

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti