Škola stripa i ilustracije

Škola stripa i ilustracije u organizaciji Narodne biblioteke Budve i Turističke organizacije opštine Budva nakon dužeg prekida izazvanog odlazećom pandemijom nastavlja svoj program.

Škola je besplatna i namijenjena svim uzrastima, a održavaće se u čitaonici budvanske Biblioteke četvrtkom od 16 do 17 sati i 30 minuta. Vodi je strip autor i ilustrator Simon Vučković. Svi koji vole da crtaju i imaju želju da uče kako se to radi dobrodošli su, a prva radionica je u četvrtak, 6. oktobra.
Osnove nastavnog programa su upoznavanje s elementima nastajanja ilustracije i stripa, kao što su scenario(dramaturgija), crtež, kadriranje, montaža, kostimografija, studija i kreiranje likova, scenografija, dizajn, anatomija, storibord, kroki, ilustracija, tehnike, materijali za rad, kao i teorija i istorija. Škola stripa i ilustracije traje tokom čitave školske godine i moguće se priključiti bilo kada.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti