Smanjuju cijene vode

Od 01.01.2021. primjenju se nove, privremene, cijene usluga javnog vodosnabdijevanja, prihvatanja i odvođenja otpadnih voda i prihvatanja i odvođenja otpadnih voda sa troškovima prečišćavanja.

Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti odbila je u novembru 2020. zahtjev za davanje saglasnosti na novi cjenovnik DOO „Vodovod i kanalizacija“ Budva, pa je u skladu sa članom 56a Zakona o komunalnim djelatnostima došlo do uvođenja novog cjenovnika po kome je cijena usluga umanjena za 10% u odnosu na postojeće cijene.

Po novom cjenovniku cijena vode i kanalizacije za domaćinstva priključena na postrojenje za preradu otpadnih voda biće 1,43 € po metru kubnom, odnosno 1.15 € za one koji nisu priključeni na PPOV.

Cijena za pravna lica će biti 2,85 € po metru kubnom za priključene na PPOV, odnosno 2,29 € za one koji nisu priključeni na PPOV.

Ovaj cjenovnik je privremenog karaktera i važiće do novog utvrđivanja cijena u skladu sa zakonom, a najduže šest mjeseci.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti