Smederevac turistima krao zlatne lance

Budvanska policija uhapsila je Igora Namčeskog (28) iz Smedereva kome se na teret stavljuju pet teških kradja. Srpski državljanin, kako je nezvanično rečeno, izvrsio je tri krađe u Budvi i dvije u Tivtu. On je na ulici turistima dok su šetali kidao zlatne lančiće koje su nosili na vratu i potom uspijevao da pobjegne.


Inspektori su uspjeli da identifikuju mladića, čiji opis su u policijskoj stanici dali oštećeni, koje je pokrao. Namčeski je ljetovao u Sutomoru, a dolazio je u Budvu i Tivat gdje je vršio krađe.


On je uz krivičnu prijavu priveden kotorskom tužiocu, koji je donio naredbu za pokretanje istrage te predložio pritvor. Namčeskog je u prisustvu branioca saslušao sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević, koji mu je odredio pritvor do 30 dana. Namčeski je upućen u spuški istražni zatvor.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti