Snimili sredozemnu medvjedicu u Hrvatskoj (Video)

Medvjedica se pojavila jutros oko 11 sati u plićaku na plaži u Banjolama u susjednoj Hrvatskoj, te je plivala tik uz obalu 3 do 4 minute. Iako na plaži u tom trenutku nije bilo kupača, iznenađujuće je kako se sredozmna medvjedica pojavila na plaži koja je do prije nekoliko dana bila prepuna plivača piše istarski Regional Express.

Iz NVO Plavi svijet sa Lošinja kažu da prema njihovim dosadašnjim podacima s terena imaju saznanja samo o jednoj identificiranoj sredozemnoj medvjedici – Švori.

No isto tako, ne isključuju mogućnost postojanja još nekoliko životinja iste vrste u Jadranu.

 

Različiti novinski i web portali navode kako u Jadranu živi barem desetak sredozemnih medvjedica, no te informacije njihovi istraživači nisu uspjeli potvrditi.

Nadamo se da ćemo je uskoro vidjeti i u našem dijelu Jadrana. (foto: Alex Percan)

 

 

PODIJELI

Media

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti