Solistički koncert Matije Molčanova

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” u budvanskom Starom gradu, večeras u 19 časova biće održan solistički koncert Matije Molčanova.

Gošća koncerta će biti Elena Vujović.

Matija Molčanov je rođen 08.10.2004. u Kotoru. Prve muzičke korake napravio je,na neobičnom razvojnom putu,u klasi prof. Biljane Bagarić u ŠOMO Budva,a nastavio školovanje u klasi svog oca,prof. Oleksija Molčanova u Tivtu. Srednju muzičku školu nastavlja u 2020.godine na odsjeku klkavira u istoj klasi. Kao učenik srednje škole ostvario je niz zapaženih rezultata i osvojio mnogobrojne nagrade na međunarodnim i državnim takmičenjima kao solista,kamerni muzičar i korepetitor. Od najznačajnih nagrada vrijedi spomjenuti nagrade na I,II i III Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Tivtu, online nagrade u Sremskoj Mitrovici (Srbija ), Užgorodu i Kijevu (Ukrajina),a takođe u Istanbulu (Turska). Posljednja nagrada u nizu je pobjeda na Državnom takmičenju 2024. godine u kategoriji klavirski duo (sa Elenom Vujović). Pohađao različite seminare kod prof. Bojana Martinovića, Jurija Kota,Vladimira Babina i Nikole Vučkovića. Od 2022.godine aktivno ućestvuje u projektu „Vivum“ u organizaciji Zavoda za školstvo CG,a pod pokroviteljstvom UNICEF-a. Više puta nastupao na festivalima savremene klavirske muzike „Forte Piano” u organizaciji KIC-a „Budo Tomović”. Profesionalno sarađuje sa mladim Ukrajinskim kompozitorom Volodimirom Mašikom,koji specijalno za Matiju iskomponovao dvije kompozicije,a koji su bili u rangu svjetskih premijera izvedene u Podgorici:

2021.g.- „Četiri karakterna komada za djecu“

2022.g.- „Varijacije u obliku etida u Ukrajinskom stilu” za klavir sa orkestrom ( izvedeno sa omladinskim orkestrom projekta VIVUM,dir. Irena Vuković)

Trenunto svoje klavirsko umjeće plasira kroz umjetnički angažman u pozorišnoj predstavi reditelja Harisa Pašovića „Svijet mogućnosti”.

Elena Vujović je rođena 03.07.2007. u Podgorici. Muzikom je počela da se bavi 2013.g. u Muzičkoj školi „Savo Popović“ u Cetinju kod prof. Dijane Orlandić i Tamare Jašović,a nastavila je kod prof. Oleksija Molčanova.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti