"Montenegro Stars Hotel Group“ u ponedjeljak proslavlja 10 godina postojanja

Hiljadu zvanica na rođendanu 

 

 

  Spektakularnim muzičko gastronomskim programom, u ponedjeljak, na bazenu elitnog bečićkog hotela „Splendid“, najveća crnogorska ugostiteljska kompanija  Montenegro Stars Hotel Group“, proslavlja godišnjicu osnivanja i 10 godina uspješnog poslovanja u ugostiteljstvu.

 Kako Primorske novine saznaju, vodeći kuvari tri hotela, kojima gazduje ova kompanija, pripremaju za gotovo hiljadu zvanica iz političkog, kulturnog i javnog života Crne Gore i okruženja, 600 kilograma hrane, specijaliteta vodećih svjetskih kuhinja uz zvučna muzička imena.

 „Osnivanje ove kompanije predstavljalo je prekretnicu crnogorske turističke industrije. Osnovana 2003. godine, kompanija Montenegro Stars Hotel Group je za svoju misiju postavila redefinisanje standarda ugostiteljstva u zemlji i podizanje kriterijuma u smislu usluge i tehnologije. U centar pažnje postavljene su najbolje svjetske prakse i stvaranje novog imidža crnogorske hotelske industrije. Kompanija je svoje poslovanje započela kupovinom i kompletnim renoviranjem hotela „Blue Star“ – hotela sa 24 sobe, u samom srcu Budve. Novi, ugodan hotel je odmah privukao pažnju posjetilaca zbog svoje ugodnosti i savršene usluge. Godine su prošle, ali je, prema ocjeni posjetilaca, hotel „Blue Star“ ostao jedan od najpopularnijih hotela u Budvi. Sljedeći korak bila je kupovina i renoviranje objekta koji je nazvan „Montenegro Beach Resort 4*“. Stari pansion, uz obalu mora, transformisan je u ugodan hotel sa četiri zvjezdice, idealan za porodičan odmor, kojem su gosti još uvijek veoma odani. Međutim, prava prekretnica bila je izgradnja hotela „Splendid Conference & SPA Resort 5*“ – prvog hotela svjetske klase sa 5 zvjezdica na teritoriji Crne Gore. Novoizgrađen, uređen uz pomoć savremenih tehnologija, hotel „Splendid“ postao je promoter novih standarda u izgradnji hotelskih objekata“, kazala je portparol kompanije Maja Vukićević, govoreći o razvoju ovog vodećeg hotelskog lanca u crnoj Gori.

Ona je dodala da kao najveće ugostiteljsko preduzeće u zemlji, „Montenegro Stars Hotel Group“ je i jedan od najvećih poslodavaca u Crnoj Gori.

„ Zavisno od doba godine, kompanija ima od 550 do 850 zaposlenih na puno radno vrijeme. Ukupan broj ljudi koji su radili za „Montenegro Stars Hotel Group“ i njena tri hotela prelazi 7.000. Osoblje je najveći kapital kompanije, 136 zaposlenih je u kompaniji osam i više godina i dalje su joj odani. Oni su oličenje visoke usluge hotela i zamajac uspjeha kompanije. Međutim, ključni element uspjeha kompanije je lojalnost njenih gostiju i sve veći broj posjetilaca u Crnoj Gori koji za svoj odmor ili poslovni put biraju hotele „Montenegro Stars““, zaključila je Vukićević.

 

 


 Splendid je do sada ugostio mnoge poznate ličnosti svjetskog džet seta, lidera svjetskih država i ostalih poznatih ličnosti.

 „  Do sada, hotel je bio u prilici da ugosti slavne kao što su pop pjevačica Madona, lengendarni rok sastav „Rolling Stones“ i njegovog frontmena Mika Džegera, holivudske glumce Anđelinu Džoli, Rejfa Fajnsa, Kevina Spejsija; francusku filmsku legendu Žerara Depardjea, princa Alberta II od Monaka, 42. predsjednika SAD Bila Klintona, kao i predsjednike država i vlada više od 30 zemalja. Tokom godina, sva tri hotela ugostila su više od 253 hiljade gostiju iz 120 država“ navode iz kompanije. 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti