Intervju: Splendid ugovara zvijezde za doček 2015. godine

Ko će pjevati za doček 2015. u elitnom Splendidu, hotelu koji je ove godine oborio sve rekorde što se tiče finansijskih rezultata i popunjenosti tokom novogodišnjih praznika, znaće se krajem naredne sedmice. Primorske novine saznaju da je ponovo odluka "pala" da to bude zvijezde sa hrvatske muzičke scene. Imajući u vidu da su ovogodišnji tandem Severina i Petar Grašo, bili dobitna kombinacija.

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik lanca elitnih hotela "Montenegro stars hotels group" Žarko Radulović potvrdio je za Primorske novine da se trenutno vode pregovori sa nekoliko mega zvijezda koje će biti angažovane za doček 2015. u elitnom “Splendidu".

"Sveli smo izbor na tri zvijezde, dva muška i jednog ženskog izvođača, u toku su završni pregovori. Do kraja iduće sedmice možemo slobodno objaviti ko će zabavljati goste u našem hotelu", istako je on.

 

Prema njegovim riječima kompanija je ostvarila za 15 odsto veći prihod tokom novogodišnjiih praznika u njihovim hotelima, nego godinu ranije.

"Splendid je bio pun svih ovih godina, za novogodišnje praznike, ali ove je ostvaren 15 odsto bolji rezultat, nego lani, koja je bila izuzetna godina. Definitvno smo zadovoljni, jer smo odlično odradili, percepcija gostiju je fenomenalna, jer su gosti bili iz regiona. Stekli smo kredit za narednu godinu i očekujemo da ćemo ostvariti iste rezultate, ako ne i bolje", kazao je Radulović.

 

On je napomenuo da je ukupno bilo 1.200 gostiju za doček Nove godine.

"Uglavnom su bili gosti iz regiona, mada je bilo i Iz Švedske, Albanije, Turske, Rumunije, Rusije... napomenuo je.

 

Dodao je i to da su muzičke zvijezde Severina i Petar Grašo napravili odličnu atmosferu.

"Van mojih očekivanja, bili su izvanredni, dogodilo se tako da bude odlična atmosfera sve tri noći. Na žalost, nisam bio na trgu, ali sam gledao na televiziji prenos, i sretan sam zbog Budve i Crne Gore. Budva je definitivno napravila jedan brend, robnu marku kada je u pitanju Nova godina, i stekla je i Budva kredit za narednu. Smatram da je projekat Nova godina, kada je u pitanju Budva, uspio van svih očekivanja, i to je jako dobro. Uložili smo nekih 200 hiljada, a direktno je lako izračunati da je zarada bila tri miliona eura, jer u pitanju je 25 hiljada gostiju. To je dobro jer toliko novca je ušlo u državu u vrijeme kada se obično to ne dešava", naveo je Radulović.

 

Istakao je da je dobro organizovati ovakve i slične manifestacije tokom zime, te da se nada da je i resorno ministarstvo to prepoznalo kao šansu.

"Očekujem da ćemo imati sve bolje rezultate iz godinu u godinu", naveo je on.   

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti