Srednjoškolci provešće radni dan u Grad teatru

Javna ustanova „Grad teatar“ i ove godine će podržati projekat Unije srednjoškolaca Crne Gore “Akcioni dan”, tako što će 8 prijavljenih učenika iz Budve u petak, 1. oktobra provesti radni dan u „Gradu teatru“.

“Tokom tog jednog radnog dana učenici će imati priliku da se upoznaju sa načinom pripreme festivala, sa vrstom i obimom posla i vještinama koje su za to potrebne, kao i da imaju uvid u najznačajnije djelove festivalske arhive.
U pratnji zaposlenih će obići scene na kojima se festival odvija i biće im objašnjeno sve u vezi sa realizacijom jednog ovako velikog letnjeg festivala kulture.Učenici iz Budve, kao i učenici širom zemlje, u okviru ovog projekta dobiće priliku da određeni vremenski period budu zaposleni u preduzećima, na radnim mjestima koja su u skladu sa njihovim obrazovnim profilom, kako bi stekli nova znanja.Za svoj rad, učenici srednje škole će od poslodavca kod kojeg su zaposleni, tog dana dobiti dnevnicu u iznosu od 10 eura, a sve prikupljene dnevnice će biti usmjerene u poseban fond iz kojeg se finansiraju projekti srednjoškolskih učeničkih parlamenata Crne Gore. Projekti fonda su od posebnog značaja za obrazovni sistem, a najčešće se odnose na razvijanje omladinskog aktivizma, suzbijanje diskriminacije, govora mržnje, vršnjačkog nasilja i slično.Ovo je četvrta godina da Unija srednjoškolaca Crne Gore u saradnji sa brojnim poslodavcima iz Crne Gore organizuje projekat “Akcioni dan”, a druga godina da u njemu učestvuje JU „Grad teatar“”, saopšteno je iz JU“Grad teatar”.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti