Šta će biti u trendu: Airbnb predviđa koji će gradovi u svijetu biti najbolje destinacije u 2024

Platforma za iznajmljivanje smještaja Airbnb objavio je listu destinacija za koje predviđaju da će biti najpopularnije u 2024. godini.

Kako navode na svojoj zvaničnoj web stranici, putovanja u narednoj godini donose mnoga iznenađenja i nove trendove, uključujući avanture u Japanu, proslavu karnevala u Brazilu i Olimpijske igre u Parizu.

"Jasno je da se 2024. oblikuje kao godina putovanja svijetom - s mnogim uzbudljivim međunarodnim destinacijama koje se pojavljuju na popisu trendovskih destinacija", napisali su, a prenosi koix.ba.

Koristeći različite parametre, kao jednu od najboljih destinacija za 2024. godinu navode Japan jer turisti tu traže jedinstveni spoj tradicionalnog i modernog. Tako su se na listi našli gradovi Tokio, Osaka i Kyoto.

Na listi se našao i Pariz, koji će 2024. godine biti domaćin Olimpijskih igara. Glavni grad Francuske posebno je bio popularan tokom ljeta, gdje se na ovoj stranici pretraživao više od sedam puta u odnosu na prošlu godinu.

Ovaj popis uključuje i Rio de Janeiro jer je na Airbnb-u zabilježen porast pretraživanja od 136 posto za karneval koji se održava u ovom brazilskom gradu.

Ostale destinacije za koje predviđaju da će biti najpopularnije u narednoj godini su: Indijanapolis (Indijana), Varšava (Poljska), Buenos Aires (Argentina), Marakeš (Maroko), Salvador (Brazil) Dusseldorf (Njemačka), Puerto del Carmen (Kanarski otoci, Španija), Melbourne (Australija), Philadelphia (Pennsilvanija), Lille (Francuska), Stockholm (Švedska), Cortina d'Ampezzo (Italija), Milano (Italija), Rim (Italija), Maceio (Brazil), Dallas (Teksas), Meksiko (Meksiko) Colorado Springs (SAD) i Nassau (Bahami).

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti