Šta je TripAdvisor Popularity Index i zašto je bitan?

TripAdvisor Popularity Index je faktor koji određuje rang listu ugostiteljskih objekata kada korisnici vrše pretragu na poznatom sajtu TripAdvisor.

Prostim riječima, TA Popularity Index odlučuje na kom mjestu će se naći Vaš hotel u vašem gradu, kada neko vrši lokalnu pretragu hotela na ovom sajtu. Ako ste već među TOP 20 rezultata na ovoj listi verovatno već znate koliko je ovo značajno, a ako niste, možda i ne znate koliko novih gostiju propuštate.

Osnovni kriterijum za TA Popularity Index jesu naravno recenzije korisnika i njihove prosječne ocjene. Za razliku od nekih drugih sajtova koji rangiranje hotela vrše prema cijeni ili kategoriji hotela, TripAdvisor koristi specijalni algoritam koji kao glavni faktor uzima iskustva običnih turista, i to: kvantitet, kvalitet i učestalost ovih iskustava (recenzija).

Kako da znate da li će vam hotel odgovarati? Možda vam odgovara cijena, ali da li su sobe zaista čiste? Da li se hotel nalazi u bezbjednom dijelu grada? Kakva je usluga? TripAdvisor Popularity Index pomaže turistima da dobiju odgovore na ova pitanja i donesu odluku o izboru hotela u kojem će odsjesti, atrakcije koju će posjetiti ili restorana u kojem će večerati.

 


Kako da imate što bolji Popularity Index?

Kao što je već napisano - osnovni kriterijumi za TripAdvisor Popularity Index su kvantitet, kvalitet i učestalost recenzija.

Dakle, da biste bili dobro rangirani jednostavno morate imati recenzije bivših gostiju na svom TripAdvisor profilu. Što više recenzija, to bolje! Veći broj recenzija pokazuje da više ljudi dolazi u vaš objekat, a i ukupna ocjena koju dobijete je mnogo relevantnija ukoliko je veći broj osoba učestvovao u njenom kreiranju – nije isto ako imate prosečnu ocenu 4.5 od 10 i od 200 bivših gostiju.

 

VEZANO: Kako je TripAdvisor promijenio putovanja

 

Ipak, nije bitan samo kvantitet, već i kvalitet recenzija koje dobijate. Potrudite se da dobijete što više pozitivnih recenzija i dobre ocjene. Kako ćete to postići? Pružite svojim gostima najbolju uslugu i najbolje iskustvo. Poboljšajte nivo svoje usluge!

 

Nemojte misliti da se možete ušuškati ako imate dosta ostavljenih recenzija sa dobrim ocjenama. Ako su poslednje recenzije starije od šest meseci to nije baš dobar pokazatelj, jer TripAdvisor želi da turisti na ovom sajtu dobiju najsvježije informacije o ponudama hotela. Ako je vaša usluga bila odlična prije godinu dana, ne znači da je takva i sada. Ohrabrujete zato stalno svoje goste da vas ocjene na TripAdvisoru.

 

Dakle, što više recenzija gostiju imate i što je veći procenat pozitivnih uz veliku učestalost i skorašnjost tih recenzija, to će i TripAdvisor Popularity Index vašeg objekta biti veći, bićete bolje rangirani na TripAdvisor-u i osetićete izuzetno veliko povećanje broja gostiju u vašem objektu.

TripAdvisor je najveći sajt za deljenje turističkih iskustava u svetu i verovatno najznačajniji alat za vašu onlajn reputaciju.

 

 

izvor: milanstojkovic.com

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti