Stanovi solidarnosti

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenovic uručio je danas ključeve od stanova za 11 porodica koje su proteklih dvije decenije bile smještene u trošnim montažnim barakama preko puta zgrade Akademije znanja, upravo na mjestu gdje se već naredne sedmice planira postavljanje kamen temeljca za izgradnju nove zgrade solidarnosti.

Preseljenje ovih porodica u komforne stanove, koje je na opštinskom placu u naselju Lazi izgradila kompanija "Božović", za sta je lokalna uprava izdvojila dva miliona evra, bio je preduslov kako bi Crnogorski Fond za solidarno stambenu izgradnju, uklonio barake, i započeo radove na zgradi sa 130 stanova namijenjenim zaposlenim u opštinskoj administraciji, javnim preduzećima i ustanovama.

 

Direktor Fonda Danilo Popović najavio je da će nova zgrada solidarnosti početi da se gradi već naredne sedmice te da će biti gotovo za 14 mjeseci, a cijena kvadrata biće 800 eura.

 

On je posebno izrazio nezadovoljstvo što je u dosadašnjoj zgradi sa 133 stana solidarnosti, koja je izgrađena prošle godine, već počela preprodaja stanova.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti