Stanovnike Opatije iznenadile divovske meduze koje su se nasukale

Stanovnike Opatije i turiste  je dočekao zanimljiv prizor na plaži Slatina. Naime, nasukale su se divovske meduze.

Kako prenosi portal Novi list, pojavile su se četiri divovske meduze, a najviše pažnje je, očekivano, privukla ona koja se nasukala najbliže plaži. Njen klobuk ima promjer od gotovo pola metra.

Marina Česen, pjesnikinja iz Opatije, dala je izjavu za spomenuti portal:

"Ovakve divovske meduze nisam do sada imala priliku vidjeti u Opatiji. Svi ih fotografišu, ali kupači, među kojima ima i djece, kreću se po plićaku oprezno, jer se o njima ne zna puno. Bolje ih je ne dirati. Lijepe su, ali mogle bi i opeći, nikad ne znaš."

Podsjećamo, u oktobru protekle godine je kod Trogira uočena tzv. kompas meduza, koja je također ogromih razmjera. Može narasti do 30 centimetara u prečniku i imati lovke duge do jedan metar.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti