Statis gradi u Miločerskom parku

Vlada će uskoro omogućiti kompaniji grčkog biznismena Petra Statisa da na najekskluzivnijoj  turističkoj lokaciji u državi izgradi  88 apartmana - 66 u novom hotelu  Kraljičina plaža i 12 apartmana naspram  grad-hotela  Sveti Stefan, kako prenose podgoričke Vijesti.

Vlada je dokumentom Statisovoj firmi “Adriatic properties” omogućila  rekonstrukciju i dogradnju pet starih vila u miločerskom parku,  čija će kvadratura biti utrostručena, a koje će, takođe, biti ponuđene na tržištu.


U dokumentu koji je usvojila Vlada, navodi se da će hotel “Kraljičina plaža” biti porušen i na njegovom mjestu izgrađen četiri puta veći - osam etaža, 66 apartmana i 60 soba, ukupne visine 22 metra...

“Investitor Adriatic properties podnio je zahtjev Ministarstvu održivog razvoja i turizma za određivanje lokacije u posebnim slučajevima. Razlog te inicijative je nepostojanje planske dokumentacije kako za prostor Miločera tako i za prostor Svetog Stefana. Zahtjevom je obuhvaćen prostor koji je predmet dugoročnog zakupa zemljišta i objekata na potezu Miločer - Sveti Stefan. Kompanija Adriatic properties dugoročni je zakupac hotela Sveti Stefan i Miločer, kao i hotela Kraljičina plaža. Adriatic properties je, prema ovim ugovorima, zakupio hotele na period od 30 godina. Aneksima zaključenim januara 2013. produžen je zakup hotela Sveti Stefan i Miločer sa 30 na 42 godine, dok je zakup hotela Kraljičina plaža, produžen sa 30 na 42, odnosno 90 godina”, pišu u dokumentu Vlade.

Osim izgradnje novog hotela, dokumentom je predviđena i rekonstrukcija i dogradnja pet starih kamenih vila u stoljetnom Miločerskom parku, čija će površina biti gotovo tri puta veća od sadašnje - ukupno 5.000 kvadrata bruto građevinske površine.

Vile će biti dograđene i u njima napravljeni luksuzni apartmani, sa spa centrima i bazenima.

U zaleđu Kraljeve plaže, biće izgrađen heliodrom, dok je ispred restorana “Pod maslinom”, na početku hotelske svetostefanska plaže, predviđena gradnja dječijeg igrališta, a u neposrednoj blizini i teniski tereni... (vijesti.me)

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti