Studijska grupa turoperatora iz Turske u posjeti Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore domaćin je grupi deset turoperatora iz Turske, koji borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori od 7. do 11. novembra. Realizacija ove studijske posjete uslijedila je nakon održanog on-line webinara, koji je organizovala NTOCG, a na kojem je prisustvovao veliki broj turskih turoperatora zainteresovanih za saradnju sa crnogorskom turističkom privredom.

U Crnoj Gori borave predstavnici nekih od najznačajnijih turoperatora sa ovog tržišta, među kojima su Demco travel, Karden Turizm, Phantom Tour, Insu Turizm, Domino Turizm, Vispo Turizm, Hunkar Turizm, Skal International, Seyir Defteri Tur, Most Turizm, Lalittur kao i predstavnica borda direktora Udruženja turističkih agencija Turske – TURSAB.

Turoperatori su danas boravili u Kolašinu gdje su imali priliku da se upoznaju sa aktuelnom ponudom ski centra Kolašin 1600. Članica borda direktora Udruženja turističkih agencija Turske – TURSAB i vlasnica turske agencije Demco travel Nalan Yesilyurt zahvalila je Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore na pozivu da dođu u Crnu Goru. Ovdje je oko deset predstavnika turoperatora i želimo da predstavimo Crnu Goru na najbolji mogući način na turskom tržištu. Ovog puta nismo bazirani na primorje već na druge, ruralne predjele Crne Gore i ski centre kako bi turskom tržištu predstavili širu sliku turističke ponude vaše zemlje. Klijenti u Turskoj dobro poznaju primorsku i gastro ponudu Crne Gore. Želimo da učvrstimo našu saradnju i nadamo se da će se povećati broj turista iz Turske koji će posjetiti vašu zemlju, kazala je Yesilyurt. Predstavnica turskog turoperatora Skal International Emre Gezgin kaže da dolazi iz Izmira i tu je da upozna Crnu Goru i njene potencijale i predstavi novu ponudu na tržištu Turske.

Postoje dvije grupe turista u Turskoj, ona koja traži nove geografske destinacije i ona grupa koja je zainteresovana za nove vidove turizma. Nakon perioda korone, turizam se mijenja i turisti traže novu ponudu. Prije svega traže destinacije koje imaju održivi turizam. Okrenuti su prirodi, ski rizortima, eko turizmu i zato smo ovdje da vidimo kakva je vaša ponuda kada je ovaj vid turizma u pitanju. Ja za 2023. godinu planiram da uvrstim ponudu Crne Gore i organizujem ture u trajanju od nekoliko dana.

Pomoćnica izvršnog direktora Skijališta Crne Gore, Nataša Pajović istakla je da oni aktivno rade na pripremi predstojeće zimske turističke sezone, a da je upravo jedna od aktivnosti i organizacija posjete turskih turoperatora ski centru, koju su realizovali zajedno sa kolegama iz NTOCG. Do početka zimske turističke sezone očekujemo završetak radova na izgradnji žičare koja će uvezati ski centar Kolašin 1600 i ski centar Kolašin 1450. Izgrađeno je i dodatnih 10,5km skijaških staza kojima će se objediniti i uvezati ski centri. Objedinjeni ski centri, a u odnosu na postojeću skijašku infrastrukturu ski centra Kolašin 1450, raspolagaće sa 45 km skijaških staza, čime će ski centar na području Kolašina biti jedan od najkonkurentnijih ski centara u regionu, kazala je Pajović.

Turoperatori će narednih dana boraviti u Ulcinju, Baru, Budvi, Tivtu i Kotoru. Imaće priliku da se upoznaju sa atraktivnim lokacijama za odmor, a biće im predstavljena i kultura, tradicija, istorija i gastronomija navedenih područja. Osim predstavljanja destinacije, planirano je održavanje i poslovne B2B radionice u okviru koje će se predstavnici crnogorske turističke privrede održati sastanke sa predstavnicima turskih turoeperatora.

Ova studijska posjeta se realizuje uz podršku nacionalne avio kompanije Air Montenegro, Skijališta Crne Gore, HG Budvanska rivijera, hotela Bianca Spa&Resort i lokalnih turističkih organizacija Ulcinja, Bara, Budve, Kotora i Tivta.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti