Sud za prekršaje u Budvi za vrijeme trajanja festivala ‘Sea dance 2022’ imao pune ruke posla

Za tri dana trajanja muzičkog festivala ‘Sea dance’, koji je održan od 26-28 avgusta, zbog počinjenih prekršaja iz nadležnosti Suda za prekršaje u Budvi, privedeno je ukupno  40 lica u hitnom postupku.

“Najveći broj privedenih lica odgovarao je za prekršaje iz oblasti Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga - njih 21, za vožnju pod dejstvom alkohola -14, jedna osoba zbog narušavanja javnog reda i mira, 3 osobe zbog izazivanja saobraćajnih nezgoda i jedna osoba zbog prekršaja iz oblasti zakona o zaštiti od nasilja u porodici. U svim predmetima donijete su osuđujuće odluke. Okrivljenima koji su strani državljani (preko 90% privedenih) novčane kazne su naplaćene odmah po izricanju odluka. U predmetima iz oblasti Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga, sva zaplijenjena droga je oduzeta izricanjem zaštitnih mjera i naloženo je Upravi policije da se ista u posebnom postupku uništi”, saopštio je predsjednik Suda za prekršaje Marko Đukanović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti