Susret direktora dvije najznačajnije lokalne turističke organizacije u regionu

Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije opštine Budva, zajedno sa svojim saradnicima održao je sastanak sa Miodragom Popovićem, direktorom Turističke organizacije Beograda, u ponedjeljak, 10. juna, u Beogradu.

Povod ovog susreta bio je predstavljanje turističke ponude Budve za tekuću sezonu, te razmjena mišljenja i iskustava o trendovima u turizmu sa akcentom na manifestacioni turizam.

Protokolom o saradnji između dvije najznačajnije lokalne turističke organizacije u regionu, koji je potpisan 2022. godine, ozvaničena je dugogodišnja prijateljska i poslovna saradnja, koja se nastavila i u godinama koje su uslijedile. Tom prilikom je direktor TO Beograda izrazio zadovoljstvo profesionalnim odnosima dva grada, jednako atraktivnih na turističkoj mapi luksuznih destinacija tokom cijele godine.

Popović je i ove godine u duhu slogana „Putujte kod svojih“ pozvao Beograđane da svoj odmor tokom 2024. godine provedu na crnogorskoj obali, gdje ih, kako je kazao „čeka nezaboravno plesno leto“, aludirajući na Jadranski festival igre koji je u toku, i dodao da je „Budva Beograđanima i ove godine na vrhu liste kada je u pitanju odabir destinacije za letnji odmor, a rado joj se vraćamo i tokom cele godine“.

„Cilj posjete našim dugogodišnjim partnerima i prijeteljima bio je prije svega predstavljanje turističke ponude budvanske rivijere za ovu sezonu. Naglasili smo da, pored bogatog kulturnog i zabavnog programa, najljepših plaža na jadranskoj obali, brojnih atrakcija i znamenitosti i odličnih smještajnih kapaciteta, budvanska rivijera nudi i lijepe sadržaje u zaleđu, 150 km uređenih pješačkih staza namijenjenih ljubiteljima aktivnog turizma, uz četiri nova vidikovca-odmorišta gdje se mogu opustiti i uživati u prirodnoj ljepoti kojom je Budva darovana“ istakao je Kuljača.

U susret 19. Beogradskom karnevalu brodova koji se održava 15. juna na Sava promenadi, direktor TO Budve poziva građane Budve i Crne Gore svih generacija da uz defile Policijskog orkestra i mažoretkinja iz Bele Crkve i pjesme dječijeg hora „Čarolija“ isprate ovaj Karneval, kojim se završava dvomjesečna manifestacija „Dani porodice“, i sadržajan vikend provedu u jednom od najljepših gradova Evrope.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti