Susret visokih zvaničnika EBRD i menadžmenta Regionalnog vodovoda označio nastavak uspješne saradnje na realizaciji krupnih infrastrukturnih projekata

U kancelarijama Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj u Podgorici, 10. novembra 2021. godine, održan je sastanak između visokih predstavnika EBRD Mattea Colangeli-a, direktora EBRD za Zapadni Balkan, Ramona Zakarie, direktora EBRD za Crnu Goru i Donalda Misadziu-a, zvaničnika EBRD-a koji je zadužen za infrastrukturne projekte na Zapadnom Balkanu i Josipa Đuraškovića, direktora DOO “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”.

Svrha ovog sastanka je bila da se rukovodstvo kancelarije Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj u Podgorici, kao i visoki predstavnici ove banke za Zapadni Balkan, upoznaju  sa novoizabranim menadžmentom DOO „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje Budva”, kao i da se zajednički  intenzivira dinamika aktivnosti na realizaciji projekata izgradnje  infrstrukture za vodosnabdijevanje, odvođenje  otpadnih  voda, sa posebnim akcentom na izgradnji i definisanju lokacije za  postrojenje za tretman otpadnih voda za naselja Dobre vode i Veliki pijesak. Realizacija ovog projeka koji je podržala Vlada Crne Gore, a čija je izrada Idejnog rješenja u toku, doprinijeće unaprijeđenju uslova života građana  opštine Bar i bolju i održiviju valorizaciju turističkih potencijala naselja Dobra voda i Veliki pijesak.

Ovaj projekat predstavlja nastavak veoma uspješne saradnje sa značajnom finansijskom institucijom poput EBRD, koja je u prošlosti ishodovala izgradnjom sistema za regionalno vodsnabdijevanje Crnogorskog primorja, a koji je dijelom finansiran iz sredstava koja je ova banka opredijelila. Direktor Đurašković je takođe obavijestio predstavnike Banke da su prepreke na realizaciji projekta spajanja Opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem uspješno otklonjene, da su svi građevinski radovi realizovani i da u narednim danima očekujemo da će  opština Herceg Novi konačno biti priključena na sistem. Na ovaj način, voda iz sistema za regionalno vodosnabdijevanje biće dostupna svim opštinama na Crnogorskom primorju.

Predstavnici EBRD i menadžment DOO „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” su iskazali svoju spremnost i posvećenost realizaciji projekata koji suštinski unaprijeđuju kvalitet života lokalnog stanovništva i stvaraju ambijent koji pogoduje ukupnom ekonomskom razvoju, što dovodi do zaključka da je neophodno što prije koncipirati plan realizacije aktivnosti na uspostavljanju vodovodne i kanalizacione infrastrukture za područja Dobre vode i Veliki pijesak kao i utvrditi dinamički plan za realizaciju istih.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti