Sve pješačke ture u Crnoj Gori na mobilnoj aplikaciji

Ljubitelji pješačkih tura, rekreativci i profesionalci, državljani Crne Gore i turisti od sada mogu preuzimanjem besplatne hajking mobilne aplikacije (Hiking app Montenegro) za mobilni telefon, dobiti listu i pregled svih dostupnih i označenih staza, kao i mogućnost da na mapu unose svoje, novootkrivene ili nedovoljno afirmisane crnogorske rute.  Aplikacija je kreirana u okviru projekta koji je finansirala Ambasada SAD-a u Crnoj Gori, prepoznavši ga kao inicijativu koja će doprinijeti poboljšanju i diverzifikaciji crnogorske turističke ponude. 

Aplikacija je kreirana kako bi se građani i turisti podstakli da istražuju i otkrivaju prirodne ljepote Crne Gore i praktikuju zdrave stilove života odnosno redovniji i aktivniji boravak u prirodi. Jedan od ciljeva je i ostvarivanje doprinosa razvoju i promociji avanturističkog turizma u Crnoj Gori.

Dvojezična aplikacija može besplatno da se preuzme na Android i iOS uređaje. Korisniku je na raspolaganju sistem ubilježenih pješačkih staza koji podrazumijeva mape, fotografije i recenzije. Pješačke rute mogu da se pretražuju i filtriraju prema težini, odnosno zahtjevnosti staze, dužini i lokaciji – po opštinama ili nacionalnim parkovima. Tu je i opcija jednostavnog kreiranja i dodavanja novih ruta putem telefona. Korisniku je omogućeno da se informiše o trenutnim uslovima kao što su vremenski i zatvorenost staza, dobija upozorenja o opasnostima, pronalazi mjesta za odmor i smještaj; ili pak sam prijavi problem na koji je naišao slanjem opisa, lokacije i fotografije sa terena; čime se vodi računa o prirodi i sigurnosti ljudi koji šetaju stazama.

Aplikaciju je razvila podgorička kompanija Amplitudo u  februaru ove godine.

Linkovi za preuzimanje aplikacije:

Android: https://cutt.ly/ez9OFQa

iOS: https://cutt.ly/Gz9OZwM

Izvor: bankar.me

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti