Tajlandski Djed Mraz sa slona dijeli zaštitne maske i podiže svijest o virusu

Tajlandski Djed Mraz pustio je irvase da odmore i na slonu krenuo u posebnu božićnu misiju podizanja svijesti o pandemiji. Pomoćnici Djeda Mraza odjeveni u crveno na ukrašenim slonovima dijele
zaštitne maske djeci i odraslima u prolazu u centralnoj tajlandskoj pokrajini Ajutaja.

"Smiješni su i dragi. Mislim da su veoma slatki", rekao je Laksaporn Loetpirijakamol, učenik osnovne škole. Već dvije decenije na kraju godine slonovi posjećuju škole i djeci dijele slatkiše i igračke.

Ove godine je zbog pandemije koronavirusa situacija drugačija. Djed Mraz na slonu drži distancu, izvan škole je i umjesto slatkiša dijeli zaštitne maske.

"Četiri slona u pratnji tajlandskog Djeda Mraza podstiču ljude da nose maske, peru ruke i poštuju vladina uputstva", rekao je direktor lokalnog parka slonova Ithi Pankhavlamai.

Dječak koji je izašao da pozdravi slonove kazao je da je malo tužan što slonovi ne mogu ući u školu.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti