Tajlandski taksisti zbog korone nemaju posla, ali su na originalan način iskoristili svoja vozila

Na Tajlandu su zbog pojave pandemije koronavirusa uvedena stroga ograničenja, što je rezultiralo pražnjenjem glavnih gradskih ulica. Taksisti su tako ostali bez posla, a snalažljivi građani njihova vozila sada koriste za uzgajanje povrća.

S obzirom da tajlandski taksisti trenutno nemaju posla, svoje automobile su parkirali na veliki parking koji tamošnje stanovništvo naziva "grobljem taksija".

Međutim, kompanija Ratchaphruek odlučila je koristiti krovove vozila kako bi na njima pravili male saksije u kojima uzgajaju povrće, koje zatim dijele taksistima, kao i svima koji su zbog pandemije ostali bez posla.

Na krovovima sada rastu brojne vrste povrća, a građani vjeruju kako je ovo njihova posljednja opcija:

"Prije smo se oslanjali na turizam kao glavni izvor prihoda, ali je pandemija napravila mnoge promjene. Uzgajanje povrća na krovovima ovih automobila ih neće oštetiti. Svakako je veliki broj njih već gotovo potpuno uništen. Na nekim automobilima ne rade motori, drugima su probušene gume...", rekao je jedan od mještana za BBC.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti