Tivćaninu drugi dan za redom zatvorska kazna zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

Sutkinja odjeljenja u Kotoru Jelena Stanišić oglasila je krivim i osudila na kaznu zatvora u trajanju od 16 dana i novčanu kaznu u iznosu od 210 eura Tivćanina D.L. (54)I jer je utvrđeno da je u mjestu Radovići, opština Tivat upravljao neregistrovanim vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,65 g/kg.

“Uz kaznu su mu izrečeni i zabrana upravljanja vozilima u maksimalnom trajanju, kao i maksimalan broj kaznenih bodova. Zabrinjava činjenica da je ovo inače drugi dan uzastopno da se isti okrivljeni javlja kao izvršilac istog prekršaja, pa se apeluje na sve učesnike u saobraćaju da strogo vode računa o svom psihofizičkom stanju pri sijedanju za upravljač automobila, kako ne bi ugrozili svoje i živote ostalih učesnika u saobraćaju, te kako sebe ne bi izložili prekršajno pravnom ili krivično pravnom progonu zbog poslejdica koje takva vožnja može imati, pri čemu su sankcije za počinjena djela izuzetno rigorozne”, saopštio je predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti