TO Budva poziva na nove izlete na Školj i Paštrovsku goru

Zbog velikog interesovanja javnosti, Turistička organizacija opštine Budva i ovog vikenda organizuje lijepe pješačke ture na ostrvu Sv. Nikola i preko Paštrovske gore.

Šetnja pješačkom stazom od tvrđave Kosmač na Brajićima, preko Paštrovske gore, do manastira Praskvica, predviđena je za subotu, 22. oktobar, dok je besplatan prevoz brodom za sve one koji žele da obiđu pješačku stazu na ostrvu Sv. Nikola, predviđen za nedjelju, 23. oktobar.

Polazak za tvrđavu Kosmač je planiran za 9 sati (subota, 22. oktobar) od hotela Bracera (Donji bulevar), a povratak za Budvu je planiran za 15 sati od parkinga manastira Praskvica. Tokom šetnje ovom pješačkom stazom od oko 15 kilometara je planiran obilazak tvrđave Kosmač, manastira Spiridon, Rustovo i Praskvica, izvora Mrtvica, Ograđenice, Čelobrda i mnogobrojnih vidikovaca. Pješačka staza je kategorisana kao srednje zahtjevna, ali se preporučuje nošenje adekvatne opreme za obilazak ove rute, prikladna obuća i odjeća za ove uslove, osvježavajući napici i neophodna lagana hrana. Zbog zahtjevnosti i dužine trase, mlađima od 12 godina, kao i starijima osobama koje nisu u dobroj fizičkoj kondiciji se ne preporučuje izletnička šetnja predviđenom trasom.

Polazak brodom iz budvanske marine (mol ispred restorana “Porto”) za osrvo Sv.Nikola je planiran za 10 sati (nedjelja, 23. oktobar), dok je povratak sa ostrva planiran za 12 i 30 minuta. Pješačka staza na ostrvu je dugačka oko 3 kilometra, srednje je zahtjevna i potrebno je imati adekvatnu garderobu, obuću i ponijeti vodu za hidriranje. Staza nije prikladna za djecu mlađu od 8 godina, a djeca iznad 8 godina moraju biti pod nadzorom roditelja.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti za izlete na broj telefona 067 144 191 u srijedu, 19. oktobra, u periodu od 10 do 14 sati.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti