TO Budva poziva privatne izdavaoce da apliciraju za “SAFE TRAVELS” sertifikat

Turistička organizacija opštine Budva i Sekretarijat za privredu Opštine Budva pozivaju svoje sugrađane, vlasnike registrovanog privatnog smještaja da apliciraju i dobiju SAFE TRAVELS oznaku i time svoje objekte podignu na novi, viši nivo.

Budva i Crna Gora su oduvijek bile prepoznate kao sigurne destinacije, međutim, globalna kriza izazvana pandemijom virusa korona nas nije zaobišla. Sigurnost i zdravlje posjetilaca, kao i svih subjekata u turizmu, mora biti na prvom mjestu, na čemu se radilo od početka pandemije.

Kao rezultat toga,  Svjetski savez za turizam i putovanja (WTTC) koji predstavlja globalni privatni sektor putovanja i turizma, dodijelio je Crnoj Gori međunarodnu oznaku za sigurna putovanja"Safe Travels".
Riječ je o posebno dizajniranoj oznaci, usljed zdravstvene krize izazvane koronavirusom, koja putnicima omogućava da prepoznaju destinaciju i kompanije širom svijeta koje su usvojile globalne standarde zdravstvene i higijenske zaštite, kao važan preduslov za sigurna putovanja.

Od početka kampanje, na teritoriji opštine Budva, međunarodnu oznaku za sigurna putovanja dobilo je 26 turističkih subjekata – hoteli: “Harmony”, “Aleksandar”, “Ami”, “Avala Resort & Villas”, “Blue Star”, “Bracera”, “Budva”, “Castellastva”, “Dukley Hotel & Resort”, “Infinity Hotel by Dukley”, Kruna”, “Maestral”, “Mediteran”, “Mogren”,  “Montenegro”, “Palas”, “Riva”, “Slovenska plaža”, “Splendid”, “Tre Canne”, turističke agencije Adria D.M.C, Luminalis i Montenegro Tour Organisation, dok je od objekata za pružanje usluga hrane i pića oznaku dobio “Dukley Seafront Restaurant”.

Interesovanje hotelijera je i dalje veliko, pa pretpostavljamo da će nove oznake biti uskoro istaknute na još mnogo objekata ( još 19 subjekata se nalazi u proceduri dobijanja pomenute oznake).

“ Kada je riječ o privatnom smještaju, međutim, situacija je znatno drugačija. Za sada, prestižnu, i u ovom trenutku poželjnu oznaku, u Budvi ima samo privatni smještaj “Guest House Medin” i Vila “Lavanda”, pa koristimo priliku da još jednom podsjetimo svoje sugrađane da ona predstavlja veoma važan korak za zadobijanje povjerenja turista, oporavak i održiv razvoj privredne grane koja je od strateške važnosti za ekonomiju naše zemlje, a ujedno i dodatni povod svim subjektima u lancu putovanja za nastavak pridržavanja aktuelnih epidemioloških mjera” – ističu u Turističkoj organizaciji opštine Budva.

Mogućnost prijavljivanja je i dalje otvorena, a za više informacija, koje se odnose na sigurnosne protokole i način apliciranja, zainteresovani subjekti se mogu obratiti Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore putem e-mail adrese - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na broj telefona 077 100 001.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti