TO Budva : Uspješno realizovana edukacija o prednostima marketinga na društvenim mrežama

Kako razviti i unaprijediti komunikacijske vještine koje će pratiti sve trendove digitalnog doba u kojem živimo, koje su to ključne prednosti marketinga na društvenim mrežama, kako definisati ciljne javnosti kojima se obraćamo i na koji način možemo kreirati kalendar objava - samo su neke od tema o kojima se razgovaralo na cjelodnevnoj obuci pod nazivom: „Društvene mreže i storytelling“, koju je Turistička organizacija opštine Budva organizovala besplatno za predstavnike turističke privrede grada.

Renomirani predavači UM Akademije: Bojana Femić Radosavović - gostujuća profesorka na Univerzitetu Crne Gore i Nemanja Boljević upoznali su učesnike radionice sa svim prednostima marketinga na društvenim mrežama, konkretno navodeći primjere koji im mogu olakšati pozicioniranje na najvećem globalnom tržištu.

„Važno je da budete prisutni u digitalnom svijetu i da poruke koje šaljete vi kontrolišete, da ih strateški planirate i plasirate. Da bismo dobro targetirali svoje ciljne javnosti neophodno je da ih dobro upoznamo, da znamo kome se obraćamo, jer što više toga o njima znamo, to ćemo bolje do njih doprijeti. Druga važna stvar je kreirati sadržaje, koji su vrijedni, koji šalju jasne poruke, nedvosmislene i koji će doći do tih ljudi. Treća stvar je kontinuitet i konzistentnost, da smo stalno prisutni, da nema velikih pauza u objavama i da naučimo ciljnu javnost šta od nas može da očekuje.“ - ističe Bojana Femić Radosavović i dodaje da je veoma važno imati dobru priču, jer danas niko ne „kupuje“ činjenice.

„Kada je u pitanju stvaranje priče o proizvodu, bez obzira da li je u pitanju apartman, kuća, hotel, restoran ili destinacija, moramo poštovati par savjeta - da budemo autentični, da pokušamo nama bitne stvari da prenesemo klijentima, posebno emocije, koje su u „storytelling-u“ bitne, da plasiramo lokalne vrijednosti, pronalazimo ljude koji oslikavaju područje u kojem živimo i koje želimo da naš gost posjeti i zavoli. Istovremeno, ne smijemo zaboraviti da, iako pričamo ono što mi volimo, moramo pričati ono što onaj kojem se obraćamo želi da čuje! Moramo „stati u njegove cipele“, promijeniti perspektivu i dobićemo nesumnjivo bolji rezultat.“ - naglašava Femić Radosavović.

Teme o kojima se juče u okviru radionice govorilo naišle su na dobar odaziv prisutnih predstavnika turističke privrede koji su sve vrijeme interaktivno učestvovali u edukaciji i iskazali interesovanje za što više sličnih susreta u kojima je veoma važno, pored sticanja novih iskustava, razmijeniti i mišljenja o svim prednostima, ali i nedostacima Budve i Crne Gore uopšte kao turističke destinacije.

TO Budva je obuku organizovala povodom Svjetskog dana turizma, sa namjerom da unaprijedi saradnju sa lokalnom zajednicom, a već danas biće organizovan i Bazar autentičnih proizvoda na platou između hotela „Mogren“ i „Avala“.

Bazar će se, u saradnji sa NVO „Mojih ruku djelo“ održati od 11 do 16 sati, a cilj je, prije svega, promovisati pojedince koji svojim autentičnim i kreativnim proizvodima, uz mnogo marljivog rada doprinose boljoj i kvalitetnijoj promociji Crne Gore kao turističke destinacije.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti