Tokom vikenda izdata 44 prekštajna naloga u iznosu od 13.200 eura zbog nepoštovanja zabrane upotrebe duvanskih proizvoda

Tokom vikenda, u petak 12. i subotu 13.1.2023. godine, Uprava za inspekcijske poslove je organizovala pojačan nadzor ugostiteljskih objekata na teritoriji Glavnog grada, Plava i Rožaja, sa posebnim akcentom na poštovanje zabrane upotrebe duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima.

U akcijskim kontrolama, turistički inspektori su izvršili ukupno 44 inspekcijska nadzora i tom prilikom su konstatovane 32 nepravilnosti za koje su izdata 44 prekršajna naloga u ukupnom novčanom iznosu od 13.200 eura i podnijeto šest zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka područnim sudovima za prekršaje, dok je u dva slučaja subjektu nadzora ukazano na napravilnost i ostavljen rok za njeno otklanjanje.

Pored nepoštovanja odredbe o zabrani upotrebe duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima, što je bila i najčešće konstatovana nepravilnost, prekršajni nalozi su izdati i zbog s neizdavanja fiskalnih računa i neposjedovanja normativa hrane i pića u ugostiteljskom objektu.

Kontinuiranim radom i usaglašenim akcijama inspektora turističke inspekcije, Uprava za inspekcijske poslove šalje poruku da kontrola poštovanja Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima ali i u radnim prostorima, nastavlja da bude u fokusu ovog organa, te se ovakve slične akcije očekuju i u periodu koji slijedi.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti