Tokom vikenda lišeno slobode 47 vozača

Saobraćajna policija je tokom vikenda na crnogorskim drumovima evidentirala 43 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica zadobila teške tjelesne povrede, dok je 13 lica zadobilo lake tjelesne povrede.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 182 prekršajne prijave, izdali 1.106 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 23 para registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja, policija je lišila slobode 47 vozača. Od navedenog broja vozača lišenih slobode, 31 vozač je lišen slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola, njih 11 je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga, dok je pet vozača lišeno slobode zbog drugih težih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Najviše vozača je lišeno slobode u Podgorici, njih 14, šest je lišeno slobode u Danilovgradu, pet u Pljevljima, a po četiri vozača su lišena slobode u Nikšiću i Bijelom Polju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti