Tourism Insight platforma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i kompanija Mastercard predstaviće danas digitalnu platformu ’Tourism Insight’, specijalizovanu za praćenje i predviđanje trendova u turizmu. Pristup ovoj turistickoj platformi će omogućiti analizu i korišćenje potencijala podataka kako bi se, u skladu sa novim tenedcijama u ovoj industriji, unaprijedila turistička ponuda jedne od najatraktivnijih destinacija za odmor u regionu, a i šire, ali i kako bi se stvorile nove poslovne mogućnosti i povećala ulaganja u turizam. 

Po prvi put jedna zemlja sa područja Balkana ima priliku da koristi prednosti pametnih turističkih destinacija. Digitalna platforma ’Tourism Insight’ ima za cilj unapređenje resursa, praćenje trendova i adekvatno promovisanje raznovrsne ponude. 

Cilj saradnje Ministarstva i kompanije Mastercard je stvaranje prepoznatljive i konkurentne turističke destinacije, a referentni primjeri poznatih turistički atraktivnih lokaliteta koje koriste slične resurse su vrlo razvijene turističke destinacije poput Grčke, Španije, Češke i ostalih tržišta koja godinama svoju ponudu unapređuju putem ove platforme. 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti