Tradicionalni Abrum oživio karnevalski duh Budve

21. Međunarodni budvanski karneval nastavljen je sinoć tradicionalnim Abrumom tokom kojeg su veseli Feštađuni i karnevalisti pozivali građane i posjetioce Starog grada i okoline na Veliki budvanski karneval koji se održava danas.

Starogradske porodice i ugostitelji iznijeli su posluženje i tako pozdravili veliku, šarenu karnevalsku povorku i još jednom pokazali da karnevalska tradicija i te kako nastavlja da živi u Budvi.

Feštađune i karnevaliste pratili su performansi "Kangoo Jumps", mažoretki, škole orijentalnog plesa "Hana" i plesnih škola "Orient", "Montok" i "Salsa amore", a Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva kao organizatori Međunarodnog budvanskog karnevala, pobrinuli su se da kvalitetan muzički program bude na više lokacija u Starom gradu.

Velika karnevalska povorka održaće se večeras od 20 sati kada će 60 karnevalskih grupa, odnosno blizu 2.000 karnevalista iz Crne Gore, regiona i Evrope prodefilovati budvanskim šetalištem sve do Starog grada gdje će predstaviti svoje sjajne maske nakon čega će uslijediti vesela karnevalska žurka!

Na platou kod "Jadranske straže" od 19 sati nastupa DJ Enklavaparci iz Podgorice, zatim lokalni DJ John K i za kraj večeri jedan od najpopularnijih regionalnih DJ-eva, Andrew Meller. Na Trgu palmi večeras od 20 sati nastupaju crnogorski bendovi Nitro i Priganitze.

Svi na Karneval u Budvu – zajedno!

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti