Tradicionalni novogodišnji vatromet u Londonu ponovo otkazan zbog pandemije

Londonski poznati novogodišnji vatromet otkazan je drugi put u nizu, a razlog je "nesigurnost uzrokovana koronavirusom", javlja BBC.

Engleska je bila pod striktnim lockdownom prošle godine, ali uprkos ukidanju svih restrikcija tradicionalni londonski vatromet je otkazan i ove godine. Prethodnih godina je vatromet posmatralo oko 100.000 ljudi na ulicama Londona, no drugi put u nizu tradicija neće biti ispoštovana. Ipak, proslave će biti na trgu Trafalgar, ali detalji zasad nisu poznati.Gradsko vijeće je uprkos otkazivanju vatrometa obećalo da će Nova godina uprkos svemu biti "spektakularno" dočekana.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti