Traže ukidanje neradne nedjelje

Odbor udruženja trgovine Privredne komore Crne Gore je na danas održanoj sjednici zatražio ukidanje člana 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini, odnosno neradne nedjelje.

"Od resornog ministarstva tražimo da se u cilju očuvanja radnih mjesta, povećanja prometa, privredne aktivnosti, ekonomskog rasta, saniranja posljedica ekonomske krize i pripreme turističke sezone ukine
član 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini i omogući rad trgovcima nedjeljom", saopštili su trgovci, zahtijevajući i da se Ustavni sud izjasni o prije više od 18 mjeseci podnijetoj Inicijativi za ocjenu ustavnosti pomenutog člana.

Ukoliko ne postoji spremnost državnih organa da se član 35a ukine, predložili su kompromisno rješenje - da se omogući da 26 nedjelja u godini bude radno, tokom ljetnje i zimske turističke sezone, oko
novogodišnjih praznika i raspusta. Alternativno, potrebno je omogućiti privrednim subjektima iz sektora trgovine rad nedjeljom u jednoj smjeni na nivou čitave godine ili makar tokom ljetnje sezone, ističe se u saopštenju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti