U Porto Montenegru održana treća Match Race regata

Treća Match Race regata u Porto Montenegru održana je za vikend od 14. do 16. marta, po izuzetno povoljnim vremenskim uslovima. U dvobojskom jedrenju u akvatorijumu tivatskog zaliva takmičilo se 7 ekipa od po četiri člana posade.

2014_03_March_Race_2.jpg

Iako je planirano da Match Race bude takmičenje regionalnog karaktera, prijavili su se i učesnici iz Švajcarske i Engleske, kao i tim iz Jedriličarskog kluba Val i Šibenika, i posade iz Kotora, Tivta i Herceg Novog.

 

Vjetra je bilo dovoljno da se odjedri ukupno 52 mečeva, u 3 Round Robin-a. Rezultati ovih mečeva kvalifikovali su timove za polufinale i finale koje se održalo u nedelju 15. marta.

2014_03_March_Race_3.jpg

Prvo mjesto, sa samo jednim izgubljenom trkom , zaslužno je osvojila posada iz Šibenika sa kormilarom Teom Piasevolijem, drugo mjesto osvojila je posada koju je predvodio Saša Keković iz Herceg Novog, a treće mjesto osvojio je tim Max-a Bully-a iz Švajcarske.

 

Pobjednik ovog Match Race-a, osim novčane nagrade, dobio je pravo učešća na Internacionalnom Match Race-u, koji će se održati od 6. do 8. juna, takođe u organizaciji Porto Montenegro Jahting kluba.

2014_03_March_Race_4.jpg

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti